After textiles, India's second important industry is :

A) Sugar

  B) Jute

C) Cement

  D) Iron and steel

Correct Answer:
  D) Iron and steel


Comments

No comments available


Similar Questions
1). India's oldest iron and steel plant is :
A). TISCO at Jamshedpur B). TISCO at Burnpur
C). Durgapur Iron and Steel Plant D). Rourkela Iron and Steel Plant
-- View Answer
2). Which industry in India was worst affected because of the partition?
A). Paper and Iron B). Jute and Cotton
C). Cotton and Sugar D). Engineering and Cement
-- View Answer
3). Which of the following industries was started first in India?
A). Cotton B). Paper
C). Tea D). Jute
-- View Answer
4). Which of the following states ranks first in terms of the maximum number of agro-based industries?
A). Gujarat B). Punjab
C). West Bengal D). Kerala
-- View Answer
5). In which of the following industries is the maximum number of women employed in India?
A). Textile B). Jute
C). Tea D). Coal
-- View Answer
6). Which of the following is the largest in terms of profit Public Sector organization in India?
A). Bharat Petroleum B). Steel Authority of India
C). India Oil Corporation D). Oil and Natural Gas Commission
-- View Answer
7). Which Agriculture export item is second in case of India?
A). Marine product B). Rice
C). Sugar D). Oil cake
-- View Answer
8). India has the maximum volume of foreign trade with :
A). USA B). Japan
C). Germany D). UAE
-- View Answer
9). Which of the following agencies has the power to declare any industrial unit as a potentially sick unit?
A). BIFR B). MRTPC
C). FICCI D). IRBI
-- View Answer
10). The most important small-scale industry in India is that of :
A). textiles B). jute
C). jewellery D). handloom
-- View Answer