Whatever the problem, someone can always oversimplify it. Sometimes a problem is simpler than it seems at first sight, and a cool mind can point to an easy answer. More often though, the simple answers don't really meet the case. A great scientist of an earlier day, Sir Arthur Eddington, once said that we often think all about two, because "two is one and one" We forget that we still have to make a study of "and".
There's an important point here, an extra factor in the equation. Whether we are dealing with fellow humans, or even with observed "scientific fact", one and one often make more than two, because there's a relationship as well as a number. There's a mysterious chemistry that alters things, just through their being together. One think which makes paintings fascinating and demanding is allowing for this. Put a spot of bright yellow paint on a background of grey, and the yellow spot on a bright blue background, and the tallow looks duller and smaller. The same color is changed by what's around it's changed by relationship.

The author is of the opinion that whether we are dealing with fellow humans ,or even with


A) the presence of the word 'and' alters things

B) there is a relationship as well as a number

C) there is an important factor in the question

D) All of the above

Correct Answer:
B) there is a relationship as well as a number


Part of solved Comprehension questions and answers : >> General English >> Comprehension








Comments

No comments available




Similar Questions
1). The author feels that______changes everything around it,
A). number.
B). painting
C). relationship
D). chemistry
-- View Answer
2). The wail of the old man _____ the dignified quiet of the graveside ceremony.
A). almost affected
B). did not in the least affect
C). did not affect
D). affected
-- View Answer
3). The old man's children are
A). all grown-up
B). a mixture of small and grown-ups
C). small
D). still very small
-- View Answer
4). The old man was inconsolable because _____ his wife he loved her
A). he once old
B). he never told
C). he tried to tell
D). he told
-- View Answer
5). ______resisted from leaving the graveside
A). only the old man
B). Both the children and their father
C). only the children
D). all the people
-- View Answer


6). __________advised the old man to move on with life.
A). family members
B). The children
C). The clergyman
D). Friends
-- View Answer
7). According to the passage, the cyber-world is
A). beyond the imagination of people
B). outside the purview of common people
C). not to be governed
D). ungovernable
-- View Answer
8). The author is of the opinion that
A). the center should start negotiations with google, twitter and facebook
B). the center should help the citizens evacuate their city
C). the center should not block the sites
D). The center should arrest the guilty
-- View Answer
9). Which of the following is closest to the meaning of 'nebulos'?
A). confused
B). vague
C). iridescent
D). glowing
-- View Answer
10). The author's seriousness regarding the situation can best be described in the following sentence pick the odd one out.
A). our leaders should display their powers of censorship when needed
B). if this is the officials idea of prompt action at a time of crisis among communities ,then Indians have more reason to fear their protectors than the nebulous mischief-makers of the cyber-world
C). The politicians deflect attention from their own incompetence.
D). if a few morphed images and spurious texts can unsettle an entire nation, then there is something deeply wrong with the nation
-- View Answer