Whatever the problem, someone can always oversimplify it. Sometimes a problem is simpler than it seems at first sight, and a cool mind can point to an easy answer. More often though, the simple answers don't really meet the case. A great scientist of an earlier day, Sir Arthur Eddington, once said that we often think all about two, because "two is one and one" We forget that we still have to make a study of "and".
There's an important point here, an extra factor in the equation. Whether we are dealing with fellow humans, or even with observed "scientific fact", one and one often make more than two, because there's a relationship as well as a number. There's a mysterious chemistry that alters things, just through their being together. One think which makes paintings fascinating and demanding is allowing for this. Put a spot of bright yellow paint on a background of grey, and the yellow spot on a bright blue background, and the tallow looks duller and smaller. The same color is changed by what's around it's changed by relationship.

According to Sir Arthur Eddington, we often think that when we have completed our study of one, we know all about two, because


A) know all about two, because

B) one and one makes two

C) two follows the one

D) two follows the one

Correct Answer:
C) two follows the one


Part of solved Comprehension questions and answers : >> General English >> Comprehension








Comments

No comments available




Similar Questions
1). Sir Arthur Eddington thinks that in accepting that two is one and one
A). Our problem is resolved
B). We forget we still have to make a study of "and"
C). We believe that there is no extra factor in the equation
D). We rest our case and get on with our lives.
-- View Answer
2). The author is of the opinion that whether we are dealing with fellow humans ,or even with
A). the presence of the word 'and' alters things
B). there is a relationship as well as a number
C). there is an important factor in the question
D). All of the above
-- View Answer
3). The author feels that______changes everything around it,
A). number.
B). painting
C). relationship
D). chemistry
-- View Answer
4). The wail of the old man _____ the dignified quiet of the graveside ceremony.
A). almost affected
B). did not in the least affect
C). did not affect
D). affected
-- View Answer
5). The old man's children are
A). all grown-up
B). a mixture of small and grown-ups
C). small
D). still very small
-- View Answer


6). The old man was inconsolable because _____ his wife he loved her
A). he once old
B). he never told
C). he tried to tell
D). he told
-- View Answer
7). ______resisted from leaving the graveside
A). only the old man
B). Both the children and their father
C). only the children
D). all the people
-- View Answer
8). __________advised the old man to move on with life.
A). family members
B). The children
C). The clergyman
D). Friends
-- View Answer
9). According to the passage, the cyber-world is
A). beyond the imagination of people
B). outside the purview of common people
C). not to be governed
D). ungovernable
-- View Answer
10). The author is of the opinion that
A). the center should start negotiations with google, twitter and facebook
B). the center should help the citizens evacuate their city
C). the center should not block the sites
D). The center should arrest the guilty
-- View Answer