The dimension of a floor of a rectangular hall are 4 m. x 3 m., The floor of the hall is to be tiled fully with 8 cm. x 6 cm. rectangular tiles without breaking into smaller sizes. The number of tiles required is


A) 4800

B) 2600

C) 2500

D) 2400

Correct Answer:
C) 2500

Description for Correct answer:
Area of the floor = \( \Large 4m \times 3m \)

=\( \Large 400\ cm. \times 300\ cm. \)

Area of one tile = \( \Large 8\ cm \times 6\ cm. \)

Number of tiles required = \( \Large \frac{area\ of\ the\ floor}{area\ of\ the\ tile} \)

=\( \Large \frac{400 \times 30}{8 \times 6} = 50 \times 50 \)

= 2500

Part of solved Area and perimeter questions and answers : >> Elementary Mathematics >> Area and perimeter








Comments

No comments available




Similar Questions
1). A rectangular Carpet has an area of 12 m.2 and a perimeter of 46 m. The length of its diagonal is
A). 15 m.
B). 16 m.
C). 17 m.
D). 20 m.
-- View Answer
2). The sides of a rectangular park are in the ratio 3 : 2 and its area is 21,600 sq. mts. The cost of fencing it at Rs.2.50 per metre is
A). Rs.1500
B). Rs. 600
C). Rs.1200
D). Rs.1800
-- View Answer
3). A man walked 20m to cross a rectangular field diagonally. if the length of the field is 16 m. The breadth of the field is.
A). 4 m.
B). 16 m.
C). 12 m.
D). Cannot be determined
-- View Answer
4). The length of a square is increased by 40% while breadth, is decreased by 40%. The ratio of area of the resulting rectangle so formed to that of the original square is.
A). 25 : 21
B). 21 : 25
C). 16 : 15
D). 15 : 16
-- View Answer
5). Two parallel sides of a trapezium measures 42 mts. and 24 metres respectively. The other two sides are equal, each being 15 metres. Find the area of the trapezium.
A). 396 sq. mts.
B). 400 sq. mts.
C). 441 sq. mts.
D). 421 sq. mts.
-- View Answer


6). The legs of a right angled triangle is in the ratio 1 : 2 and its area is 36. The hypotenuse of the triangle is
A). 3
B). \( \Large \sqrt{5} \)
C). \( \Large \sqrt{3} \)
D). \( \Large 6\sqrt{5} \)
-- View Answer
7). The area of a circle is \( \Large 314 cm^{2} \). Find its radius \( \Large \left( \pi =3.14\right) \)
A). 20 cm.
B). 15 cm.
C). 10 cm.
D). 16 cm.
-- View Answer
8). If the wheel of the engine of a train \( \Large 4\frac{2}{7} \) metres in circumference makes seven revolution in 4 seconds, the speed of the train in km/hr. is
A). 35
B). 32
C). 27
D). 20
-- View Answer
9). Find the perimeter of a sector, whose radius is 7 cm. and the angle at the centre is \( \Large 72 ^{\circ} \)
A). 16.8 cm.
B). 22.8 cm.
C). 22.6 cm.
D). 16.9 cm.
-- View Answer
10). The area of the sector of a circle whose radius is 16 cm. and whose angle at the centre is \( \Large 45 ^{\circ} \)
A). 100.48 sq.cm.
B). 79.20 sq cm.
C). 84.48 sq cm.
D). 89.48 sq.cm.
-- View Answer