Find HCF of 598, 874


A) 46

B) 47

C) 58

D) 66

Correct Answer:
A) 46

Description for Correct answer:
\( \Large 874 \div 598 \div 276 \div 46 = 0 \)

Therefore, HCF of 874 and 598 is 46.

Part of solved LCM and HCF questions and answers : >> Elementary Mathematics >> LCM and HCF








Comments

No comments available




Similar Questions
1). \( \Large \frac{87}{261} \) in the simplest form.
A). \( \Large \frac{1}{2} \)
B). \( \Large \frac{1}{7} \)
C). \( \Large \frac{1}{3} \)
D). \( \Large \frac{1}{9} \)
-- View Answer
2). Consider the numbers 16 and 24.
A). 42
B). 44
C). 46
D). 48
-- View Answer
3). Find LCM of 252 and 840
A). 10080
B). 11140
C). 12100
D). 14400
-- View Answer
4). Find the HCF and LCM of \( \Large \frac{HCF\ of\ 2,\ 4,\ 6}{LCM\ of\ 3.\ 9.\ 13} \)
A). 14
B). 12
C). 16
D). 18
-- View Answer
5). Find the greatest number that will divide 259 and 847 leaving the remainder 7.
A). 28
B). 35
C). 21
D). 49
-- View Answer


6). The HCF of 117,156, 195 is
A). 39
B). 27
C). 29
D). 49
-- View Answer
7). Find the LCM of 8, 12, 27, 36
A). 36
B). 216
C). 422
D). 432
-- View Answer
8). The simplest form of \( \Large \frac{1302}{1426} \) is
A). \( \Large \frac{41}{46} \)
B). \( \Large \frac{46}{41} \)
C). \( \Large \frac{21}{23} \)
D). \( \Large \frac{21}{26} \)
-- View Answer
9). Find the least number of square tiles for a terrace of 6.75 mts. long and 5.40 mts. breadth.
A). 18
B). 45
C). 135
D). None of these
-- View Answer
10). Three persons A, B, C run along a circular path of 8 km. long. They start their race from the same point and at the same time with a speed of 4 km., 6 km., and 8 km. After what time will they meet again?
A). 3 hrs.
B). 1 hr.
C). 4 hrs.
D). \( \Large \frac{2}{3} \) hrs.
-- View Answer