A piller 14 cm in diameter is 5 m high. How much material was used to construct it?


A) \( \Large (77 \times 10^{2}) cm^{3} \)

B) \( \Large (77 \times 10^{4}) cm^{3} \)

C) \( \Large (77 \times 10^{5}) cm^{3} \)

D) \( \Large (77 \times 10^{3}) cm^{3} \)

Correct Answer:
D) \( \Large (77 \times 10^{3}) cm^{3} \)

Description for Correct answer:
Volume of the cylinder = \( \Large \pi r^{2}h \)

= \( \Large \frac{22}{7} \times 7 \times 7 \times 500 = 77000 \)

=\( \Large \left(77 \times 10^{3}\right) cm^{3} \)

Part of solved Volume and surface area questions and answers : >> Elementary Mathematics >> Volume and surface area








Comments

No comments available




Similar Questions
1). The curved surface area of a right circular cone of radius 14 cm is 440 sq cm. What is the slant height of the cone?
A). 10 cm
B). 11cm
C). 12 cm
D). 13 cm
-- View Answer
2). The diameter of base of a right circular cone is 7 cm and slant height is 10 cm, then what is its lateral surface area?
A). 110 sq cm
B). 100 sq cm
C). 70 sq cm
D). 49 sq cm
-- View Answer
3). What is the whole surface area of a cone of base radius 7 cm and height 24 cm?
A). 654 sq cm
B). 704 sq cm
C). 724 sq cm
D). 964 sq cm
-- View Answer
4). The volume of a right circular cone is 100 \( \Large \pi cm^{3} \) and its height is 12 cm. Find its slant height.
A). 13 cm
B). 16 cm
C). 9 cm
D). 26 cm
-- View Answer
5). The radius of the base of a right circular cone is doubled. To keep the volume fixed, the height of the cone will be
A). half of the previous height
B). one-third of the previous height
C). one-fourth of the previous height
D). \( \Large \frac{1}{\sqrt{2}} \) times of the previous height
-- View Answer


6). A cone of radius r cm and height h cm 15 divided into two parts by drawing a plane through the middle point of its height and parallel to the base. What is the who of the volume of the original cone to the volume of the smaller cone?
A). 4 : 1
B). 8 : 1
C). 2 : 1
D). 6 : 1
-- View Answer
7). If the volumes of two right circular cones are in the ratio 1 : 3 and their diameters are in the ratio 3 : 5, then the ratio of their heights is
A). 25 : 27
B). 1 : 5
C). 3 : 5
D). 5 : 27
-- View Answer
8). The diameters of two cones are equal, If their slant heights be in the ratio of 5 : 7 then find the ratio of their Curved surface areas.
A). 25 : 7
B). 25 : 49
C). 5 : 49
D). 5 : 7
-- View Answer
9). A conical cap has the base diameter 24 cm and height 16 cm. What is the cost of painting the surface of the cap at the rate of 70 paise per sq cm?
A). Rs.520
B). Rs.524
C). Rs.528
D). Rs.532
-- View Answer
10). The curved surface area and the total surface area of a cylinder are in the ratio 1 : 2. If the total surface area of the right cylinder is 616 \( \Large cm^{2} \), then its volume is
A). 1632 \( \Large cm^{3} \)
B). 1078 \( \Large cm^{3} \)
C). 1232 \( \Large cm^{3} \)
D). 1848 \( \Large cm^{3} \)
-- View Answer