If the three-fourth of a number is subtracted from the number, the value so obtained is 163. What is that number?

A) 625

  B) 562

C) 632

  D) 652

Correct Answer:
  D) 652

Description for Correct answer:

Let the number be x.

According to the question,

\( \Large x-x \times \frac{3}{4}=163 => \frac{x}{4}=163 \)

Therefore, x = 652


Comments

No comments available


Similar Questions
1). The sum of two numbers is 10. Their product is 20. Find the sum of the reciprocals of the two numbers.
A). 1 B). \( \Large \frac{3}{5} \)
C). \( \Large \frac{1}{2} \) D). \( \Large \frac{11}{6} \)
-- View Answer
2). Five times of a positive integer is equal to 3 less than twice the square of that number. Find the number.
A). 3 B). 13
C). 23 D). 33
-- View Answer
3). A man has given one-fourth part of his property to his daughter, half part to his sons and one-fifth part given as charity. How much part of his property he has given?
A). \( \Large \frac{1}{20} \) B). \( \Large \frac{19}{20} \)
C). \( \Large \frac{1}{10} \) D). \( \Large \frac{9}{10} \)
-- View Answer
4). A chocolate has 12 equal pieces. Manju gave \( \Large \frac{1}{4} \)th of it to Anju, \( \Large \frac{1}{3} \)rd of it to Sujata and \( \Large \frac{1}{6} \)th of it to Fiza. The number of pieces of chocolate left with Manju is
A). 1 B). 2
C). 3 D). 4
-- View Answer
5). A number consists of two digits whose sum is 10. If the digits of the number are reversed, then the number decreased by 36. Which of the following is/are correct?
I. The number is divisible by a composite number.
II. The number is a multiple of a prime number.
A). Only I B). Only II
C). Both 1 and H D). Neither I nor II
-- View Answer
6). The sum of five consecutive odd number is equal to 175. What is the sum of the second largest number and the square of the smallest number amongst them together?
A). 989 B). 997
C). 979 D). 998
-- View Answer
7). 0ut of three given numbers, the first number is twice the second and thrice the third. If the average of these three numbers is 154, then what is the difference between the first and the third numbers?
A). 126 B). 42
C). 168 D). 52
-- View Answer
8). X, Y and Z had taken a dinner together. The cost of the meal of Z was 20% more than that of Y and the cost of the meal of X was \( \Large \frac{5}{6} \) as much as the cost of the meal of Z. If Y paid Rs.100, then what was the total amount that all the three of them had paid?
A). Rs.285 B). Rs.300
C). Rs.355 D). 320
-- View Answer
9). Find the maximum number of trees which can be planted 20 m apart on the two sides of a straight road 1760 m long.
A). 174 B). 176
C). 180 D). 178
-- View Answer
10). The difference between two numbers is 18. If four times the second number is less than three times the first number by 18, then what is the sum of these two numbers?
A). 100 B). 80
C). 86 D). 90
-- View Answer