• The sum of five consecutive numbers is 190. What is the sum of the largest and the smallest numbers?

    A) 75

      B) 77

    C) 76

      D) 73

    Correct Answer:
    C) 76

    Description for Correct answer
    Let the five consecutive numbers are x-2,x-1,x,x+ 1,x+ 2.

    Sum of numbers = 190

    Therefore, x - 2 + x - 1 + x + x + 1 + x + 2 = 190

    = 5x = 190

    Therefore, x = 38

    Sum of largest and smallest numbers = 190

    = x + 2 + x - 2 = 2x = \( \Large 2 \times 38 \) = 76

Similar Questions
1). The product of two consecutive odd numbers is 19043. Which is the smaller one?
A). 137 B). 131
C). 133 D). 129
-- View Answer
2). If the three-fourth of a number is subtracted from the number, the value so obtained is 163. What is that number?
A). 625 B). 562
C). 632 D). 652
-- View Answer
3). The sum of two numbers is 10. Their product is 20. Find the sum of the reciprocals of the two numbers.
A). 1 B). \( \Large \frac{3}{5} \)
C). \( \Large \frac{1}{2} \) D). \( \Large \frac{11}{6} \)
-- View Answer
4). Five times of a positive integer is equal to 3 less than twice the square of that number. Find the number.
A). 3 B). 13
C). 23 D). 33
-- View Answer
5). A man has given one-fourth part of his property to his daughter, half part to his sons and one-fifth part given as charity. How much part of his property he has given?
A). \( \Large \frac{1}{20} \) B). \( \Large \frac{19}{20} \)
C). \( \Large \frac{1}{10} \) D). \( \Large \frac{9}{10} \)
-- View Answer
6). A chocolate has 12 equal pieces. Manju gave \( \Large \frac{1}{4} \)th of it to Anju, \( \Large \frac{1}{3} \)rd of it to Sujata and \( \Large \frac{1}{6} \)th of it to Fiza. The number of pieces of chocolate left with Manju is
A). 1 B). 2
C). 3 D). 4
-- View Answer
7). A number consists of two digits whose sum is 10. If the digits of the number are reversed, then the number decreased by 36. Which of the following is/are correct?
I. The number is divisible by a composite number.
II. The number is a multiple of a prime number.
A). Only I B). Only II
C). Both 1 and H D). Neither I nor II
-- View Answer
8). The sum of five consecutive odd number is equal to 175. What is the sum of the second largest number and the square of the smallest number amongst them together?
A). 989 B). 997
C). 979 D). 998
-- View Answer
9). 0ut of three given numbers, the first number is twice the second and thrice the third. If the average of these three numbers is 154, then what is the difference between the first and the third numbers?
A). 126 B). 42
C). 168 D). 52
-- View Answer
10). X, Y and Z had taken a dinner together. The cost of the meal of Z was 20% more than that of Y and the cost of the meal of X was \( \Large \frac{5}{6} \) as much as the cost of the meal of Z. If Y paid Rs.100, then what was the total amount that all the three of them had paid?
A). Rs.285 B). Rs.300
C). Rs.355 D). 320
-- View Answer