• A and B undertaken to do a piece of work for Rs.1200. A alone can do it in 8 days, while B can do it in 6 days. With the help of C, they complete it in 3 days, Find C's share.

    A) Rs.450

      B) Rs.300

    C) Rs.150

      D) Rs.100

    Correct Answer:
    C) Rs.150

    Description for Correct answer
    According to the question,

    \( \Large \frac{1}{A} \)+\( \Large \frac{1}{B} \)+\( \Large \frac{1}{C} \) = \( \Large \frac{1}{3} \)

    = \( \Large \frac{1}{8} \)+\( \Large \frac{1}{6} \)+\( \Large \frac{1}{C} \) = \( \Large \frac{1}{3} \)

    = \( \Large \frac{1}{C}=\frac{1}{3}- \left(\frac{1}{8}+\frac{1}{6}\right)=\frac{1}{24} \)

    Therefore, Ratio in shares of A, B and C = \( \Large \frac{1}{8} \) : \( \Large \frac{1}{6} \) : \( \Large \frac{1}{24} \)

    = \( \Large \frac{3}{24} \) : \( \Large \frac{4}{24} \) : \( \Large \frac{1}{24} \) = 3 : 4 : 1

    Therefore, C's share = \( \Large \frac{1}{3+4+1} \times 1200 \) = Rs.150

Similar Questions
1). A, B and C can do a piece of work in 20, 24 and 30 days, respectively. They undertook to do the piece of work for Rs.5400. They begin the work together but B left 2 days before the completion of work and C left 5 days before the completion of work. The share of A from the assured money is
A). Rs.2700 B). Rs.540
C). Rs.1800 D). Rs.600
-- View Answer
2). 4 men and 6 women get Rs.1600 by doing a piece of work in 5 days. 3 men and 7 women get Rs.1740 by doing the same work in 6 days. In how many days, 7 men and 6 women can complete the same work getting Rs.3760?
A). 6 days B). 8 days
C). 10 days D). 12 days
-- View Answer
3). Men, women and children are employed to do a work in the proportion of 3 : 2 : 1 and their wages as 5 : 3 : 2. When 90 men are employed, total daily wages of all amounts to Rs.10350. Find the daily wages of a man.
A). Rs.45 B). Rs.57.50
C). Rs.115 D). Rs.75
-- View Answer
4). 2 men and 1 woman can do a piece of work in 14 days. while 4 women and 2 men can do the same work in 8 days. If a man gets Rs.90 per day, what should be the wages per day of a women?
A). Rs.48 B). Rs.60
C). Rs.72 D). Rs.135
-- View Answer
5). Two pipes A and B can fill a tank in 18 and 6 h, respectively. If both the pipes are opened simultaneously, how much time will be taken to fill the tank?
A). \( \Large 4\frac{1}2{} \) h B). 7 h
C). 6 h D). 10 h
-- View Answer
6). There are two tanks A and B to fill up a water tank. The tank can be filled in 40 min, if both taps are on. The same tank can be filled in 60 min, if tap A alone is on. How much time will tap alone take, to fill up the same tank?
A). 64 min B). 80 min
C). 96 min D). 120 min
-- View Answer
7). A cistern can be filled up in 4 h by an inlet A. An outlet B can empty the cistern in 8 h. If both A and B are opened simultaneously, then after how much time the cistern get filled?
A). 5 h B). 7 h
C). 8 h D). 6 h
-- View Answer
8). A pipe can fill a tank in 20 h. Due to a leak in the bottom, it is filled in 40 h. If the tank is full, how much time will the leak take to empty it?
A). 40 h B). 30 h
C). 50 h D). 30 h
-- View Answer
9). A pipe can fill a tank in 10 h, while an another pipe can empty it in 6 h. Find the time taken to empty the tank, when both the pipes are opened up simultaneously.
A). 11 h B). 15 h
C). 18 h D). 16 h
-- View Answer
10). Three taps are fitted in a cistern. The empty cistern is filled by the first and the second taps in 3 and 4 h, respectively. The full cistern is emptied by the third tap in 5 h. If all three taps are opened simultaneously, the empty cistern will be filled up in
A). \( \Large 1\frac{14}{23} \) B). \( \Large 2\frac{14}{23} \)
C). 2 h 40 min D). 1 h 56 min
-- View Answer