• A, B and C completed a work Costing Rs.1800. A worked for 6 days, B worked for 4 days and C worked for 9 days, If their daily wages are in the ratio of 5: 6: 4, how much amount will be received by A?

    A) Rs.600

      B) Rs.500

    C) Rs.900

      D) Rs.450

    Correct Answer:
    A) Rs.600

    Description for Correct answer
    Ratio of the wages of A, B and C = 5 : 6 : 4

    A's share : B's share : C's share

    = \( \Large 6 \times 5 \) : \( \Large 4 \times 6 \) : \( \Large 9 \times 4 \)

    = 30 : 24 : 36 - 5 : 4 : 6

    Therefore, A's share = \( \Large \frac{5}{15} \times 1800 \) = Rs.600

Similar Questions
1). A and B undertaken to do a piece of work for Rs.1200. A alone can do it in 8 days, while B can do it in 6 days. With the help of C, they complete it in 3 days, Find C's share.
A). Rs.450 B). Rs.300
C). Rs.150 D). Rs.100
-- View Answer
2). A, B and C can do a piece of work in 20, 24 and 30 days, respectively. They undertook to do the piece of work for Rs.5400. They begin the work together but B left 2 days before the completion of work and C left 5 days before the completion of work. The share of A from the assured money is
A). Rs.2700 B). Rs.540
C). Rs.1800 D). Rs.600
-- View Answer
3). 4 men and 6 women get Rs.1600 by doing a piece of work in 5 days. 3 men and 7 women get Rs.1740 by doing the same work in 6 days. In how many days, 7 men and 6 women can complete the same work getting Rs.3760?
A). 6 days B). 8 days
C). 10 days D). 12 days
-- View Answer
4). Men, women and children are employed to do a work in the proportion of 3 : 2 : 1 and their wages as 5 : 3 : 2. When 90 men are employed, total daily wages of all amounts to Rs.10350. Find the daily wages of a man.
A). Rs.45 B). Rs.57.50
C). Rs.115 D). Rs.75
-- View Answer
5). 2 men and 1 woman can do a piece of work in 14 days. while 4 women and 2 men can do the same work in 8 days. If a man gets Rs.90 per day, what should be the wages per day of a women?
A). Rs.48 B). Rs.60
C). Rs.72 D). Rs.135
-- View Answer
6). Two pipes A and B can fill a tank in 18 and 6 h, respectively. If both the pipes are opened simultaneously, how much time will be taken to fill the tank?
A). \( \Large 4\frac{1}2{} \) h B). 7 h
C). 6 h D). 10 h
-- View Answer
7). There are two tanks A and B to fill up a water tank. The tank can be filled in 40 min, if both taps are on. The same tank can be filled in 60 min, if tap A alone is on. How much time will tap alone take, to fill up the same tank?
A). 64 min B). 80 min
C). 96 min D). 120 min
-- View Answer
8). A cistern can be filled up in 4 h by an inlet A. An outlet B can empty the cistern in 8 h. If both A and B are opened simultaneously, then after how much time the cistern get filled?
A). 5 h B). 7 h
C). 8 h D). 6 h
-- View Answer
9). A pipe can fill a tank in 20 h. Due to a leak in the bottom, it is filled in 40 h. If the tank is full, how much time will the leak take to empty it?
A). 40 h B). 30 h
C). 50 h D). 30 h
-- View Answer
10). A pipe can fill a tank in 10 h, while an another pipe can empty it in 6 h. Find the time taken to empty the tank, when both the pipes are opened up simultaneously.
A). 11 h B). 15 h
C). 18 h D). 16 h
-- View Answer