>> General Knowledge
1). Which is the highest literary award of the world?
A). Nobel Prize B). Booker Prize
C). Pulitzer Prize D). Magsaysay Award
2). Which body of UNO gives advisory opinion on legal matters to the bodies and special agencies of the UNO?
A). The Security Council B). International Court of Justice
C). Trusteeship Council D). Secretariat
3). Which among the sources of energy tapped in India has shown the largest growth till the Eighth plan?
A). Hydro B). Thermal
C). Gas D). Nuclear
4). When was Mandela inaugurated as first black President?
A). 1994 B). 1999
C). 2000 D). None of the above
5). Which Bank has the maximum number of branches?
A). ICICI Bank B). HDFC Bank
C). State Bank of India D). State Bank of Patiala
6). Where is the sports stadium, Green Park, located?
A). Kanpur B). Jamshedpur
C). Cuttack D). Patiala
7). Which of the following are the important sects of Islam?
A). Catholics and Protestants B). Sunnis and Shias
C). Mahayana and Hinayan D). None of the above
8). Which is the state with largest urban population?
A). West Bengal B). Maharashtra
C). Kerala D). Goa
9). Which of the following agencies related to the United Nation was in existence before the Second World War?
A). Food and Agricultural Organisation B). International Labour Organisation
C). World Health Organisation D). International Monetary Fund
10). When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?
A). 2000 BC B). 660 BC
C). 1075 BC D). 740 BC