Number Analogy Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
      1. Semantic Analogy
      2. Number Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions
1). 196 : 14 :: 256 : ?
A). 15
B). 18
C). 16
D). 26
2). 729 : 9 :: 64 : ?
A). 2
B). 4
C). 6
D). 8
3). 5 : 7 :: 11 : ?
A). 15
B). 13
C). 12
D). 14
4). 4 : 7 :: 5 : ?
A). 10
B). 15
C). 20
D). 9
5). 25 : 125 : 36 : ?
A). 216
B). 316
C). 256
D). None of these


6). 144 : 13 :: 196 : ?
A). 14
B). 15
C). 16
D). 18
7). PMKF : FKMP :: LION : ?
A). NOIL
B). NOLI
C). CUB
D). LNOI
8). 8 : 63 : 9 : ? .
A). 81
B). 80
C). 82
D). 90
9). \(\large 5^2\) : 32 : : \(\large2^3\) : ?
A). 42
B). 10
C). 9
D). 16
10). 2:16 ::3:?
A). 243
B). 81
C). 27
D). 90
Go to :
Total Pages : 1