Topics
General Intellingence and Reasoning >> Analogy >> Semantic Analogy
1). Knob : Door
A). Water : Tip
B). Ear : Face
C). Power : Battery
D). Error : Omission
2). Professor :College
A). Man : Company
B). Doctor : Hospital
C). Teacher : Temple
D). Dog : Kennel
3). Happiness : Sorrow
A). Leg : Arm
B). Love . Hate
C). Blue : Colour
D). Valour : Courage
4). Engineering : Mechanics
A). Physics : Chemistry
B). Botany : Zoology
C). Mathematics : Numbers
D). History : Geography
5). Women : Scarf
A). Children : Tie
B). Men : Cap
C). Men : Towel
D). Children : Dress


6). Zoology : Animals
A). Botany : Insects
B). Oology : Bugs
C). Physics : Salts
D). Mathematics : Plants
7). Shovel : Scoop
A). Auger : Oar
B). Spade : Dig
C). Needle Dress
D). Loudspeaker : Songs
8). Lion : Den
A). Dog : Cave
B). Rat : Farm
C). Bee : Apiary
D). Monk : Temple
9). Lion : Cub
A). Cow :. Calf
B). Dog : Kitten
C). Sheep : Goat
D). Man : Woman
10). Drone : Bee
A). Son : Child
B). Horse : Mare
C). Tiger : Cow
D). Stag : Animal
Go to :
Total Pages : 6