Topics
>> Aptitude
21). In the following question three squares A, B and C are given which contain four figures/ numbers related to each other. The figures / numbers in the first two squares are given as examples and bear a certain relationship to each other within the square. This relationship can be established /calculated vertically, horizontally or diagonally. Depending on this relationship between the figures/numbers in the first two squares, find out what should come in place of the question mark in the third square - C.


A). 48
B). 36
C). 24
D). 52
22). In the following question three squares A, B and C are given which contain four figures/ numbers related to each other. The figures / numbers in the first two squares are given as examples and bear a certain relationship to each other within the square. This relationship can be established /calculated vertically, horizontally or diagonally. Depending on this relationship between the figures/numbers in the first two squares, find out what should come in place of the question mark in the third square - C.


A). 4
B). 5
C). 5.5
D). 6.5
23). Rachita enters a shop to buy ice creams, cookies and pastries. She has to buy at least 9 units of each. She buys more cookies than ice-creams and more pastries than cookies. She picks up a total of 32 items. How many cookies does she buy?
A). Either 12 or 13
B). Either 11 or 12
C). Either 10 or 11
D). Either 9 or 11
24). The fare of a bus is Rs. x for the first five kilometres and Rs. 13 per kilometres thereafter. If a passenger pays Rs. 2,402 for a journey of 187 kilometres, what is the value of X ?
A). Rs. 29
B). Rs. 39
C). Rs. 36
D). Rs. 31
25). Varun got a monthly increment of 12 percent of Puja's monthly salary. Puja's monthly salary is Rs. 7800. Varun's monthly salary before increment was Rs. 6400. What amount will he earn in four months after his increment ?
A). Rs. 29344
B). Rs. 29434
C). Rs. 28434
D). Rs. 28344


26). In a school some sweets were to be distributed among 420 children on the occasion of Teacher's day. But 140 children remained absent on that particular day and hence each child got one sweet extra. How many sweets each child would have got originally ?
A). Cannot be determined
B). 2
C). 5
D). 4
27). The cost of 14 keyboards and 8 mouse-pads is Rs. 26,240. What is the cost of 35 keyboards and 20 mouse-pads ?
A). Rs. 65,600
B). Rs. 58,800
C). Rs. 76,550
D). Cannot be determined
28). A boat covers 20 km in 4 hours along the current and 9 km in 3 hours against the current. What is the speed of the current ?
A). 2 kmph
B). 1 kmph
C). 1.5 kmph
D). 1.75 kmph
29). A pump can fill a tank with water in 2 hours. Because of a leak, it took \( \Large 2 \frac{1}{3} \ hours \) to fill the tank. The leak can drain all the water of the tank in
A). \( \Large 4 \frac{1}{3} \ hours \)
B). 7 hours
C). 8 hours
D). 14 hours
30). Pipe A can fill a tank in 30 minutes while pipe B can fill it in 45 minutes. Another pipe C can empty a full tank in 60 minutes. If all three pipes are opened simultaneously, the empty tank will be filled in
A). \( \Large \frac{2}{7} \ hour \)
B). \( \Large \frac{3}{7} \ hour \)
C). \( \Large \frac{4}{7} \ hour \)
D). \( \Large \frac{5}{7} \ hour \)
Go to :
Total Pages : 260