International Organisations Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
      1. Nature of Indian Economy
      2. Poverty and Unemployment
      3. Currency Inflation
      4. Banking System
      5. Fiscal System
      6. Industries and Infrastructure
      7. International Organisations
    3. General
    4. Geography
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
31). When was the current Emblem or the United Nations approved by the General Assembly?
A). 10/24/1945
B). 6/26/1945
C). 12/7/1946
D). 10/24/1946
32). The first African National to become Secretary General of UNO was
A). Kofi Annan
B). Boutros Ghali
C). Nelson Mandela
D). Winni Mandela
33). Which of the following is used as the logo of the World Wide Fund for Nature (WWF)?
A). Panda
B). Deer
C). Camel
D). Lion
34). Match the following:
Publishers   Publication
A. Ministry of Industry   1. Report on Currency and Finance
B. Central Statistical Organisation   2. Economic Survey
C. Reserve Bank of India   3. Wholesale Price Index
D. Ministry of Finance   4. National Accounts Statistics

Below codes are given in A B C D order

A). 4 3 2 1
B). 3 4 1 2
C). 4 3 1 2
D). 3 4 2 1
35). The G-8countries include:
1. France
2. Germany
3. Canada
4. Italy
5. Netherlands
6. U.K.
7. U.S.
8. Russia
9. Japan

A). 1,2,3,4,5,6,7,8,9
B). 1,2,4,5,6,7,8,9
C). 1,2,3,4,6,7,8,9
D). 1,2,3,4,5,6,7,9


36). Human Development Index comprises literacy rates, life expectancey at birth and:
A). gross domestic product per head in the US dollars
B). gross domestic product per head at real purchasing power
C). gross national product in US dollars
D). national income per head in US dollars
37). Which one of the following is not a member of Organization of the Petroleum Exporting
Countries (OPEC)?

A). Algeria
B). Brazil
C). Ecuador
D). Nigeria
38). The earlier name of the WTO was:
A). UNIDO
B). UNCTAD
C). OECD
D). GATT
39). The World Bank and IMF gives respectively:
A). long term and short term credits
B). short term and long term credits
C). both long term credits
D). both short term credits
40). The International Court of Justice has:
A). 25 Judges
B). 20 Judges
C). 15 Judges
D). 12 Judges
Go to :
Total Pages : 19