General Knowledge Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
    4. Geography
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
61). Which of the following is correctly abbreviated?
1. ASEAN is Association of South East Asian Nations.
2. APEC is Asia Pacific economic cooperation.

A). Only 2
B). 1 and 2
C). Both 1 and 2
D). None of these
62). What is the full form of LASER?
A). Light Amplification of Stimulated Energy Radiation
B). Light Amplitude Stimulation Emphasising Red
C). Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation
D). Light Amplification by Superposed Emission of Radiation
63). What is the full form of EPABX?
A). Electronic Private Automatic Branch Exchange
B). Electronic Public Accounts Bills Exchange
C). England People's Auto Bus Exit
D). None of the above
64). Which of the following is correctly abbreviated?
1. GATT : General Agreement on Tariff and Trade
2. GMT : Greenwich Mean Time
3. GNLF : Gorkha National Liberation Front

A). Only 1
B). Only 2
C). 2 and 3
D). All of these
65). Which of the following is correctly abbreviated?
1. IPKF: Indian Peace Keeping Force
2. IQ : Intelligence Quotient
3. IRBM: Intermediate Range Ballistic Missile
4. IRC: International Red Cross

A). Only 2
B). 2, 3 and 4
C). All of the above
D). None of the above


66). SWAN stands for
A). State Wild Life Area Networks
B). State Wide Acceleration of Networks
C). State Water Augmentation Network
D). State Wide Area Networks
67). What is the PEARL programme of Ministry of Urban Development
A). Peer Experience and Reflective Learning
B). Peer Advance Real Learning
C). Power energy and Right Law
D). Power Experience and Right Law
68). Full form of TADA is
A). Traffic Allied Destructive Act
B). Terrorist and Dirruphre Activities (Prevention) Act
C). Tamil Nadu Association for Development Activities
D). Terrorist Allied Distribute Act
69). Which of the following is correctly abbreviated?
1. VOIP : Voice Over Internet Protocol
2. VGA : Video Graphics Array
3. WPA : Wi Fi Protected Access

A). Only 2
B). 2 and 3
C). All of these
D). Only 1
70). Which of the following is not correctly abbreviated?
1. NCCR : National Council for Civil Right
2. NIMHANS : National Institute of Mental Health and Neuro Sciences
3. NITIE : National institute for Training in industrial Engineering

A). Only 1
B). 2 and 3
C). All of these
D). None of these
Go to :
Total Pages : 83