General Knowledge Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
    4. Geography
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
41). Which of the following is correctly abbreviated?
CBSE : Central Board of Secondary Education
CCEA : Cabinet Committee on Economic Affairs
CCS: Cabinet Committee on Security
4. NASSCOM : National Association of Software & Service Companies

A). All of these
B). None of these
C). 2 and 3
D). 1 and 2
42). OTEC stands for
A). Ocean Thermal Energy Conservation
B). Oil and Thermal Energy Conservation
C). Oil and Thermal Energy Convention
D). Ocean Thermal Energy Conversion
43). Which of the following is correctly abbreviated?
1. NASA : National Aeronautics and Space Agency
2. SPCA : Society for the Prevention of Cruelty of Animals
3. C-DAC : Centre For Development of Advance Computing

A). 1 and 2
B). 2 and 3
C). 1 and 3
D). All of the above
44). SARFAESI in the SARFAESI Act stands for?
A). Securitisation and Reformation of Financial Assets and Enforcement of Security interest
B). Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Security interest
C). Securitisation and Reformation of Financial Assets and Enforcement of Stakeholders interest Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Stakeholders interest.
D). Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Stakeholders interest.
45). Which of the following is not correctly abbreviated?
1. ALGOL :Algorithmic Language
2. AM : Ante Meridiem
3. APEC : Asia Pacific Economic Cooperation
4. ARPANET : Advanced Research Project Agency Network

A). 2 and 3
B). 3 and 4
C). None of these
D). All of these


46). Which of the following is not correctly abbreviated?
1. ASLV : Augmented Satellite Launch Vehicle
2. PSLV : Polar Satellite Launch Vehicle
3. GSLV : Geo Satellite Launch Vehicle

A). 2 and 3
B). Only 3
C). Oniy 1
D). All of these
47). SERB stands for
A). Social Enlightenment and Research Board
B). Scientific And Engineering Research Board
C). Scientists and Engineers Research Board
D). Science and Engineering Research Board
48). Consider the following.
1. IICJ : international Court of Justice
2. lCMR : indian Council of Medical Research
3. lCSI : Institute of Company Secretaries of India
4. IDA : international Development Agency

A). All are right
B). 2 and 3
C). 1, 2 and 3
D). None of these
49). National Agricultural Cooperative Marketing Federation is known as
A). NIAM
B). NAFED
C). MARKFED
D). NACMF
50). FAO is the abbreviation of
A). Fibre and Agricultural Organisation
B). Factory Acquisition Organisation
C). Free Arbiration Organisation
D). Food and Agriculture Organisation
Go to :
Total Pages : 83