General Knowledge Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
    4. Geography
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
31). Where are the islands of Seychelles located
A). Indian Ocean
B). Pacific Ocean
C). Atlantic Ocean
D). Arctic Ocean
32). Diego Gracia is located in which ocean
A). Artic ocean
B). Pacific Ocean
C). Atlantic Ocean
D). Indian Ocean
33). By whom the Mahatma Gandhi was referred to 'Father of the Nation' first?
A). Jawaharlal Nehru
B). Rajaji
C). Subhash Chandra Bose
D). Bala Gangadhar Tilak
34). Where did the Indian National Army (I.N.A.) come into existence?
A). India
B). Singapore
C). Japan
D). German
35). Home rule movement in India was started by
A). Anne Besant
B). Sarojini Naidu
C). Vivekananda
D). Jawaharlal Nehru


36). How many moons does Neptune have ____________
A). Two
B). Twenty Five
C). Fourteen
D). One
37). Gobind Sagar is in which River ____________
A). Sutlej
B). Indus
C). Yamuna
D). Ganges
38). Which is called as "Bengal's sorrow"?
A). Brahmaputhra
B). Damodar
C). Ganges
D). Yamuna
39). Brahadeeshwara temple was built by __________
A). Rajendra Chola
B). Raja Raja Chola
C). Kulothunga Chola
D). RajathiRaja Chola
40). A.P.J Abdul Kalam is from _______
A). Rameshwaram
B). Madurai
C). Trichy
D). Chennai
Go to :
Total Pages : 83