General Knowledge Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
    4. Geography
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
21). Gambit' is the term associated with which game?
A). Hockey
B). Chess
C). Volley ball
D). Polo
22). The term 'double fault' is associated with which game?
A). Rugby
B). Tennis
C). Basket ball
D). Football
23). By whom were the Saturn rings were discovered?
A). Plato
B). Galileo
C). Einstein
D). Newton
24). The headquarters of the International Red Cross is situated in which city?
A). London
B). Geneva
C). New York
D). Sydney
25). "Orange Revolution" took place in which of the following countries?
A). Saudi Arabia
B). Ukraine
C). Israel
D). Cuba


26). Which animal breathes through the skin?
A). Crocodile
B). Tortoise
C). Fish
D). Frog
27). Which is the National game of USA?
A). Rugby
B). Polo
C). Base Ball
D). Football
28). When iron rusts, its weight will ____________
A). Increase
B). Decreases
C). No Change
D). All the above
29). Related to sound which one of the following is correct
A). Sound travels faster in air than Iron
B). Sound travels faster in Iron than Air
C). All the above
D). None of the above
30). The Sivasamudram Falls is on which river ______________
A). Krishna
B). Godavari
C). Kaveri
D). Ganges
Go to :
Total Pages : 83