Topics
>> General Knowledge
11). Which missile is designed to defend large installation like oil-fields etc. against enemy air attacks?
A). Akash
B). Nag
C). Agni
D). Prithvi
12). When was Lord Buddha born?
A). 586 BC
B). 1000 BC
C). 560 BC
D). 750 BC
13). Which are the important minerals found in Manipur?
A). Sillimanite, nickel, petroleum
B). Oil, coal, manganese
C). Iron, lime, bauxite
D). None of the above
14). Which language is spoken in Karnataka?
A). Marathi
B). Hindi
C). Malayalam
D). Kannada
15). Which amongst the following mammals has the highest metabolic rate in terms of oxygen consumption (mm3/g hour)?
A). Dog
B). Mouse
C). Rabbit
D). Rat


16). Which is the sacred text of Hinduism?
A). The Vedas
B). The Bhagavad Gita
C). The epics of the Mahabharata and the Ramayana
D). All of the above
17). Which is the place of worship for Judoists?
A). Synagogue
B). First temple
C). No church or temple
D). Monastery
18). Which is the associated sport of Bombay Gold Cup?
A). Basketball
B). Weightlifting
C). Hockey
D). Football
19). When was table tennis introduced in Olympics?
A). 1896 at Athens
B). 1988 at Seoul
C). 1924 at Paris
D). 1924 at Seoul
20). When was Mona Lisa painted by Leonardo da Vinci?
A). 1431 AD
B). 1492 AD
C). 1504 AD
D). 1556 AD
Go to :
Total Pages : 83