Indian Transportation Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
    4. Geography
      1. Universe
      2. Earth
      3. Atmosphere
      4. Seasons
      5. Rocks and Mountains
      6. Water
      7. Facts about India
      8. India Pisiology
      9. Water in India
      10. India Seasons and Vegetation
      11. Indian Agriculture
      12. India Minerals and Industries
      13. Indian Transportation
      14. Assertion and Reasoning
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
1). Match the following :
National Cities
Highway
A. NH 1 1. Delhi-Kolkata
B. NH 2 2. Mumbai-Agra
C. NH 3 3. Chennai-Thane
D. NH 4 4. Delhi-Amritsar
Below options are given in A B C D order

A). 3 1 2 4
B). 4 2 1 3
C). 3 2 1 4
D). 4 1 2 3
2). The 'Grand Trunk Road connect :
A). Kolkata and Mumbai
B). Delhi and Chennai
C). Kolkata and Amritsar
D). Tirupati and Ludhiana
3). Which of the following towns is not on the "Golden Quadrilateral" being created for the roads infrastructure of the country ?
A). Chennai
B). Hyderabad
C). Vishakhapatnam
D). Bhubaneswar
4). Which from the following towns is not on the "Golden Quadrilateral" being created for the roads infrastructure of the country ?
A). Ajmer
B). Ahmadabad
C). Jabalpur
D). Gaya
5). With reference to National Highways Development Project (NHDP). Consider the following statements :
1. Belgaum and Nellore lie on the golden Quadrilateral
2. Vadodara and Jhansi lie on the East - West Corridor
3. Ambala and Kanpur lie on the North - South Corridor
Which of these statements is/are correct ?

A). 1,2 and 3
B). 2 and 3
C). 1 and 2
D). 1 only


6). Put the following states in the decreasing order by length of surfaced roads :
1. Maharashtra 2. Karnataka
3. Tamil Nadu 4. Uttar Pradesh

A). 1, 2, 3, 4
B). 4, 1, 3
C). 1, 3, 4, 2
D). 1, 3, 2, 4
7). Which among the following national Highway routes is the longest ?
A). Agra-Mumbai
B). Chennai-Thane
C). Kolkata-Hajira
D). Pune-Machilipatnam
8). Which one of the following is not situated along the Grand Trunk Road ?
A). Kanpur
B). Agra
C). Allahabad
D). Lucknow
9). Match the following :
National Cities
Highway No. Connected
A. NH 3 1. Agra-Mumbai
B. NH 6 2. Jabalpur-Jaipur
C. NH 9 3. Kolkata-Hazira
D. NH 12 4. Pune-Machilipatnam
Below options are given in A B C D order

A). 2 3 4 1
B). 1 3 4 2
C). 1 4 3 2
D). 2 4 3 1
10). India's railway network is the fourth largest in the world standing next to :
A). Germany, Italy and France
B). Russia, U.S.A., Canada
C). Japan, china, U.K.
D). Japan, Russia, Germany
Go to :
Total Pages : 11