General Knowledge >> Geography >> Facts about India
1). The length of India's coastline is about :
A). 5900 km B). 6100 km
C). 7000 km D). 7500 km
2). Which state has the largest coastline in India ?
A). Gujarat B). Tamil Nadu
C). Karnataka D). Andhra Pradesh
3). The Karakorum Highway connects which of the following pairs of countries ?
A). India-Nepal B). India-China
C). India-Pakistan D). China-Pakistan
4). Which of the following latitudes passes through India ?
A). Equator B). Arctic Circle
C). Tropic of Capricorn D). Tropic of Cancer
5). Which one of the following countries has the longest international boundary with India ?
A). Bangladesh B). Bhutan
C). China D). Pakistan
6). India is the seventh largest country in the world and it covers a total area of approximately
A). 2700000 sq. km B). 3000000 sq. km
C). 3200000 sq. km D). 3600000 sq. km
7). Which state is in the eastern most part of India ?
A). Assam B). Nagaland
C). Arunachal Pradesh D). Manipur
8). Which of the following is the correct chronological order of the formation of the following state in India ?
1. Sikkim 2. Mizoram
3. Goa 4. Arunachal Pradesh

A). 3, 1, 2, 4 B). 1, 2, 3, 4
C). 1, 2, 4, 3 D). 1, 4, 2, 3
9). The largest southern most single island in India is :
A). Rameswaram Island B). Minicoy Island
C). Car Nicobar Island D). Great Nicobar Island
10). "This Union Territory possesses a coastal stretch of about 45 km with 28 marine fishing villages. However 45% of the population is engaged in agriculture and allied products."
Which among the following Union Territories is referred to in the above passage ?

A). Lakshadweep B). Pondicherry
C). Andaman and Nicobar D). Daman