Universe Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
    4. Geography
      1. Universe
      2. Earth
      3. Atmosphere
      4. Seasons
      5. Rocks and Mountains
      6. Water
      7. Facts about India
      8. India Pisiology
      9. Water in India
      10. India Seasons and Vegetation
      11. Indian Agriculture
      12. India Minerals and Industries
      13. Indian Transportation
      14. Assertion and Reasoning
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
1). The study of heavenly bodies is known as :
A). Astrology
B). Astronautics
C). Astronomy
D). Astrophysics
2). The planet Mercury is difficult to be observed most of the time because :
A). It gets hidden behind Venus
B). it goes too far away from the Earth
C). it being too close to the Sun, gets hidden by the glare of the sun
D). it cannot be seen at night as at that time no sunlight falls on it
3). Comets revolve around :
A). sun
B). earth
C). Venus
D). no single heavenly body
4). Which two planets of the solar system have no satellites ?
A). Mercury and Venus
B). Venus and Mars
C). Mercury and Pluto
D). Venus and Neptune
5). The planet having thirteen moons is :
A). Venus
B). Mars
C). Uranus
D). Neptune


6). The length of its day and the tilt of its axis are almost identical to those of the earth. This is true of :
A). Uranus
B). Neptune
C). Saturn
D). Mars
7). The hottest planet is :
A). Mercury
B). Venus
C). Jupiter
D). Saturn
8). Which of the following Is the brightest planet :
A). Mercury
B). Venus
C). Mars
D). Jupiter
9). Which of the planet is nearest to the earth ?
A). Jupiter
B). Venus
C). Mercury
D). Mars
10). Which planet is known as the Earth's Twin ?
A). Venus
B). Mars
C). Uranus
D). Neptune
Go to :
Total Pages : 26