Topics
>> Current Affairs-November-2017(1)

Below are the links for practice tests

Current Affairs-November-2017(1)

1). When Tata Consultancy Services was founded?
A). 1969
B). 1960
C). 1970
D). 1959
2). Who has received 'Golden Peacock Award' under the category Global Leadership in Public Service and Economic Transformation?
A). Former Delhi chief minister Sheila Dikshit
B). Andhra Pradesh Chief Minister Mr. N.ChandrababuNaidu
C). Odisha Chief Minister Naveen Patnaik Agricultural scientist MS Swaminathan
D). Anti-corruption activist Anna Hazare
3). Who has been awarded 'Golden Peacock' Award under the category Corporate Governance and Sustainability?
A). Mrs. Pema Khandu
B). Mrs. Rafhri Devi
C). Mrs. Sheila Dikshit
D). Mrs. Nara Bhuvaneswari, Chandrababu Naidu's wife
4). Who has been added as the Indian Board Member of US-India Strategic Partnership Forum (USISPF)?
A). Mrs. Nirmala Seetharaman
B). Mrs. Harsimrat Kaur Badal
C). Mr. Gaurav Verma
D). Mr. Richard Verma
5). For what purpose scientists of Florida State University developed a new tool?
A). To improve financial condition
B). To improve monsoon forecast
C). To improve economic policy
D). To improve agricultural products


6). Who is the Chief Minister for the state of Gujarat?
A). Mr. Narendra Modi
B). Mr. Naveen Patnaik
C). Mr. Vijay Rupani
D). Mr. Om Prakash Kohli
7). Mr. Manikchand, Group Chairman Rasiklal Dhariwal dies to what disease?
A). Heart Attack
B). Stomach Pain
C). Parotid gland cancer
D). Accident
8). In which city Wellington Military Station exists?
A). Kashmir
B). Mumbai
C). Srinagar
D). Nilgiris
9). In which place India exists in World Bank Report of doing ease of business?
A). 50th
B). 70th
C). 100th
D). 105th
10). In India how much amount of private investment has been committed in the food processing sector?
A). 70,000 Crore
B). 65,000 Crore
C). 50,000 Crore
D). 45,000 Crore
Go to :
Total Pages : 2