>> General Science >> Inventions
1). What George Pullman invented?
A). Sleeping (railway) car B). Airship
C). Box car (railway) D). Air brakes
2). What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951?
A). Fax machine B). Stapler
C). Liquid Paper D). Copy machine
3). What item, originally called the "Whirlwind", was invented by Ives McGaffey in 1869?
A). Blender B). Electric mixer
C). Washing machine D). Vacuum cleaner
4). When was the first Lionel trains manufactured?
A). 1920 B). 1890
C). 1901 D). 1944
5). What Frank Whittle invented?
A). Radar B). Ethyl gasoline
C). Sonar D). Jet propulsion
6). When was the Raggedy Ann doll patented?
A). 1915 B). 1920
C). 1919 D). 1911
7). FROZEN FOOD - Who discovered the first practical method of freezing food?
A). C. Birdseye B). F. Rozenosh
C). G. Findus D). R. Scott
8). Who synthesized the first wholly artificial gene?
A). Hargobind Khorana B). J.J. Thompson
C). Benjamin Franklin D). Meghnad Saha
9). For whom high heeled shoes were invented?
A). Cleopatra B). Queen Elizabeth I
C). King Louis the XIV D). King Charles II
10). What toy did George Lerner create for Hasbro company in 1952?
A). Sit and Spin B). Talking baby doll
C). Mr. Potato Head D). Hula hoop