Current Affairs-May-2017(1) Questions and answers

  1. Current Affairs
    1. April-2019
    2. February-2019
    3. March-2019

Current Affaris for May-2017 is given here. This can be taken as sample test in the below link.

Current Affaris-May-2017(1)


1). Which of the following statements are true?
1. Jnanpith Award is given for contribution towards litereature
2. Bengali poet Sankha Ghosh is conferred with Jnanpith Award

A). Only 1
B). Only 2
C). Both 1 & 2
D). None of the above
2). India will build world's tallest railway bridge over which of the following river?
A). Indus
B). Beas
C). Chenab
D). Ganges
3). Which of the following statements is correct?
1. The Sultan Azlan Shah Cup is an annual international men's field hockey tournament held in Malaysia.
2. India won third place in this game in 2017

A). Only 1
B). Only 2
C). Both 1 and 2
D). None of the above
4). Press freedom day was observed on
A). 2-May
B). 3-May
C). 4-May
D). 5-May
5). According to 'Swachh Survekshan 2017', which of the following city is the cleanest city in India
A). Indore
B). Bhopal
C). Mysore
D). Coimbatore


6). Which of the following statements is correct?
1. AIIB is China sponsored Bank
2. AIIB approved loan for Andrapradesh

A). Only 1
B). Only 2
C). Both 1 and 2
D). None of the above
7). Which of the following is correct?
SAMPADA Scheme is related to Agro processing.
It got approved by PM from 2016 - 2020

A). Only 1
B). Only 2
C). Both 1 and 2
D). None of the above
8). India has opened small arms manufacturing plant at Malanpur, Madhya Pradesh by strengthening defence ties with which of the following countries
A). Russia
B). USA
C). Pakistan
D). Israel
9). 13th International Permaculture Convergence to be held in which of the following cities
A). New Delhi
B). Mumbai
C). Chennai
D). Hyderabad
10). Ganga cleanliness pledge day is observed on
A). 1-May
B). 2-May
C). 3-May
D). 4-May
Go to :
Total Pages : 0