Statements(Mathematical) and Conclusions Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions

In these questions, a statement is given followed by two sets of conclusions numbered I and II. These statements show relationship between different elements. You have to assume the statement to be true and then decide which of the given conclusions logically follows from the information given in the statement.

Given answer :
(1) If neither conclusion I nor II is true.
(2) If either conclusion I or II is true.
(3) If only conclusion II is true.
(4) If both conclusion I and II are true.
(5) If only conclusions I is true. 

11). Statements:
\( B \le U > S \ge G \);
\( W \le S\);
\( W \ge M\);
Conclusion: I.\( G \le B \);
II.\( M > S\);

A). If neither conclusion I nor conclusion II is true
B). If either conclusion I or conclusion II is true
C). If only conclusion II is true.
D). If both conclusion I and II are true
E). If only conclusion I is true.
12). Statements:
\( K \ge B = N \le U \);
\( T \le N\);
\( P > U\);
Conclusion: I.P > K
II.\( T \le K\);

A). If neither conclusion I nor conclusion II is true
B). If either conclusion I or conclusion II is true
C). If only conclusion II is true.
D). If both conclusion I and II are true
E). If only conclusion I is true.
13). Statements:
\( B \le U > S \ge G \);
\( W \le S\);
\( W \ge M\);
Conclusion: I.M < U
II.\( G \le W\);

A). If neither conclusion I nor conclusion II is true
B). If either conclusion I or conclusion II is true
C). If only conclusion II is true.
D). If both conclusion I and II are true
E). If only conclusion I is true.
Following questions are based on the five three-digit numbers given below :

549 369 827 453 968
14). What will be the largest number when the position of the first-and the second digit within each of the given numbers are interchanged ?
A). 549
B). 369
C). 453
D). 827
E). 968
15). What will be the sum of the first and the last digit of the smallest number if the position of the first and the last digit within each of the given number is interchanged ?
A). 14
B). 12
C). 15
D). 7
E). 17


16). Which of the following will be the second digit of the second lowest number when 7 is added to each of the given five numbers ?
A). 6
B). 7
C). 3
D). 8
E). 5
Those questions are based on the five three digit numbers given below.

527 749 456 188 863
17). The sum of all the three digits of which of the following two numbers is exactly the seine?
A). 527 and 749
B). 749 and 188
C). 863 and 456
D). 863 and 188
E). 527 and 188
18). Which of the following is the second digit of the third lowest number?
A). 6
B). 2
C). 4
D). 8
E). 5
19). If '2' is subtracted from last digit of each of these numbers and '1' is added to the first digit of each of these numbers, which of the following will be the third digit of the second lowest number thus formed
A). 6
B). 2
C). 4
D). 8
E). 5
Go to :
Total Pages : 2