Seating Arrangement(Circular) Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions

Study the following information carefully and answer the given questions.
Eight family members S, T, U, V, W, X, Y and Z are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of them are females and some are males. All of them are related to each other in the same way or the other. Some of them are facing the centre while some are facing outside (Le. opposite to the centre).

Only two people sit between T and W. T faces the centre. X sits second to the right of T. W is the wife of S. No female is an immediate neighbour of W. U is not an immediate neighbour of T. U is the daughter of W. Both the immediate neighbours of U face the centre. Only three people sit between S and U’s brother. X is not the brother of U. Neither S nor U’s brother is an immediate neighbour of X.  Z, the wife of T, sits to the immediate left of V. Both Y and S face a direction opposite to that of U (i.e. if U faces the centre then both Y and S face outside and vice versa). U’s husband sits second to the left of Y. T’s father sits to the immediate right of W.

T sits second to the right of S's father. Both the immediate neighbours of X are females.

11). How many people sit between T and S's father when counted from the right of T?
A). Four
B). Three
C). None
D). One
E). Two
12). Who amongst the following sits exactly between Y and W when counted from the left of Y ?
A). T
B). X
C). S
D). Z
E). U
13). Which of the following statements regarding T it definitely true ?
A). X and Z are immediate neighbours of T.
B). T, sits second to the left of X.
C). T is the son of S.
D). None of the given options is correct.
E). V is the father of T.
14). Who amongst the following sits exactly between X and S when counted from the left of X ?
A). W
B). Z
C). V
D). U
E). Y
15). Who amongst the following faces outside (it opposite to the centre ) ?
A). W
B). V
C). U
D). Z
E). T


16). If it is given that Y is married to X. then what is the position of T with respect to Y's daughter-in-law ?
A). Third to the right
B). Second to the right
C). Immediate right
D). Second to the left
E). Third to the left
The question consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and mark the appropriate answer. 

Give answer:

  1. If the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
  2. If the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
  3. If the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.
  4. If the data in both the Statements I and II together are not sufficient to answer the question.
  5. If the data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question. 
17). P, Q, R, S and T are sitting around a circle facing towards the centre of the circle. Who is to the immediate right of T? I. R, Q and S are in the same respective sequence to the immediate left of T. II. P is between S and T.
A). If the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
B). If the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
C). If the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.
D). If the data in both the Statements I and II together are not sufficient to answer the question.
E). If the data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question.
Study the information carefully and answer the questions. 
M, N, O, P, Q, R, S and T are sitting around a circular area of equal distances between each other, but not necessarily in the same order. Some of the people are facing the centre while some face outside (i.e. in a direction opposite the centre). Note: Facing the same direction means if one faces the centre then the other also faces the centre and vice versa. Facing opposite direction means if one person faces the centre then the other faces outside and vice versa.
S sits second to the right of P. P faces the centre. T sits second to the left of S. T is an immediate neighbour of both O and Q. R sits second tothe left of Q. M sits second to the left of R. T sits second to the left of N. M sits second to the left of O. T faces the same direction as Q. N sits third to the right of M.

18). Who sits exactly between S and T when counted from the left of S?
A). M
B). O
C). P
D). O
E). N
19). How many people in the given arrangement face the centre?
A). One
B). Three
C). Five
D). Two
E). Four
20). Who sits second to the right of N?
A). R
B). P
C). T
D). S
E). O
Go to :
Total Pages : 5