>> General Knowledge >> Culture
1). The National Song of India was composed by
A). Rabindranath Tagore B). Bakkim Chandra Chatterji
C). Iqbal D). Jai Shankar Prasad
2). The last Mahakumbh of the 20th century was held at
A). Nasik B). Ujjain
C). Allahabad D). Haridwar
3). The dance encouraged and performance from the temple of Tanjore was
A). Kathakali B). Odissi
C). Kathak D). Bharatanatyam
4). The head quarters of Sahitya Akademi is at
A). Mumbai B). Chennai
C). New Delhi D). Kolkata
5). Kathak is a classical dance of
A). North India B). Tamilnadu
C). Manipur D). Kerala
6). "Madhubani", a style of folk paintings, is popular in which of the following states in India?
A). Uttar Pradesh B). Rajasthan
C). Madhya Pradesh D). Bihar
7). Thillana is a format of
A). Kuchipudi B). Odissi
C). Baharatanatyam D). Kathak
8). The National Anthem was first sung in the year
A). 1911 B). 1913
C). 1936 D). 1935
9). Which of the following dances is a solo dance?
A). Ottan Thullal B). Kuchipudi
C). Yakshagana D). Odissi
10). "Kathakali" is a folk dance prevalent in which state?
A). Karnataka B). Orissa
C). Kerala D). Manipur