IBPS SO IT Questions and answers

  1. Exams
    1. TNPSC
    2. Bank Exams
      1. RBI Grade B
      2. IBPS PO-Main Exam
      3. IBPS PO-Prelims
      4. IBPS Clerk-Prelims
      5. IBPS SO IT
      6. SBI ASSO PO
      7. IBPS Clerk
      8. LIC AAO
      9. SBI Associates Clerk
      10. IBPS PO-Prelims1
      11. IBPS PO-Prelims2
      12. IBPS clerk-Prelims2
      13. SBI JuniorAssociate
      14. Bank Of Baroda-Probationary officer
      15. NABARD Assistant Manager-Preliminary Examination
      16. IBPS RRB-Preliminary Exam
      17. IBPS Clerk-Preliminary Exam
      18. IBPS PO-Prelims3
      19. IBPS Clerk1
      20. IBPS PO-Prelims4
      21. IBPS Clerk2
      22. SBI JuniorAssociates-Prelims
      23. IBPS RRB-Prelims
      24. SBI JuniorAssociate-1
      25. SBI JuniorAssociate-2
      26. IBPS RRB-Prelims
      27. SBI PO-Prelims
      28. SBI JuniorAssociate-3
      29. SBI JuniorAssociate-4
      30. SBI JuniorAssociate-5
      31. SBI JuniorAssociate-6
      32. SBI PO-Main Exam
      33. SBI JuniorAssociate-7
      34. SBI JuniorAssociate-8
      35. SBI PO-Prelims2
      36. SBI PO-Prel

      Directions (130-132): Study the information to answer the questions.
      A bag contains 6 red shirts, 6 green shirts and 8 blue shirts. 

      131). One shirt is drawn randomly and then another shirt is drawn randomly. What is the probability that the first shirt is red and the another shirt is blue?
      A). \(\large \frac{14}{95} \)
      B). \(\large \frac{22}{95} \)
      C). \(\large \frac{15}{95} \)
      D). \(\large \frac{12}{95} \)
      E). \(\large \frac{18}{95} \)
      132). One shirt is drawn randomly. What is the probability that it is not green?
      A). \(\large \frac{7}{20} \)
      B). \(\large \frac{7}{10} \)
      C). \(\large \frac{9}{10} \)
      D). \(\large \frac{3}{5} \)
      E). \(\large \frac{2}{5} \)

      Directions (133-138): Study the following information carefully to answer the questions. 
      Details of population as recorded in a census: Population of state ‘P' is 150% of population of state ‘T’ and 80% of the population of state 'U'. Population of state ‘Q’ is 60% of the population of state ‘V'. Population of state ‘S' is 125% of state 'R'. Population of state ‘U’ is 75 lakhs which is 80% of the population of state 'V' and 120% of the population of state 'S'.

      133). What is the ratio between population of state Q and state S respectively?
      A). 12:13
      B). 11:12
      C). 9:10
      D). 7:9
      E). 4 :5
      134). What is the population of state Q and S together? (in lakhs)
      A). 118.75
      B). 112.65
      C). 106.85
      D). 112.25
      E). 108.25
      135). What is the difference between the population of states P and V? (in lakhs)
      A). 38.5
      B). 33.75
      C). 35.75
      D). 35.5
      E). 32.75


      136). Population of state R is what percent of the population of state V?
      A). \(\large 51 \frac{1}{3} \)%
      B). \(\large 55 \frac{2}{3} \)%
      C). \(\large 52 \frac{1}{3} \)%
      D). \(\large 54 \frac{2}{3} \)%
      E). \(\large 43 \frac{1}{3} \)%
      137). Population of state S is more than the population of state R by what percent?
      A). 20%
      B). 25%
      C). 30%
      D). 28%
      E). 22%
      138). Population of state P was found to have been increased by 25% from the previous census record. What was the population (in lakhs) of state P as per previous census?
      A). 42
      B). 41
      C). 45.25
      D). 42.5
      E). 48

      Directions (139-144): In these questions, a number of series is given. After the series a numbers given followed by (a), (b), (c), (d)and (e). You have to complete the series starting with the given numbers following the sequence of original series and answer the question that follows the series.

      139).
      11 5 4 4.5 7 15
      15 (a) (b) (c) (d) (e)

      What will come in place of (b)?

      A). 6
      B). 9
      C). 8
      D). 11
      E). 7
      140).
      9 13 54 216 1080 6480
      7 (a) (b) (c) (d) (e)

      What will come in place of (c)?

      A). 156
      B). 128
      C). 152
      D). 132
      E). 168
      Go to :
      Total Pages : 20