IBPS SO IT Questions and answers

  1. Exams
    1. TNPSC
    2. Bank Exams
      1. RBI Grade B
      2. IBPS PO-Main Exam
      3. IBPS PO-Prelims
      4. IBPS Clerk-Prelims
      5. IBPS SO IT
      6. SBI ASSO PO
      7. IBPS Clerk
      8. LIC AAO
      9. SBI Associates Clerk
      10. IBPS PO-Prelims1
      11. IBPS PO-Prelims2
      12. IBPS clerk-Prelims2
      13. SBI JuniorAssociate
      14. Bank Of Baroda-Probationary officer
      15. NABARD Assistant Manager-Preliminary Examination
      16. IBPS RRB-Preliminary Exam
      17. IBPS Clerk-Preliminary Exam
      18. IBPS PO-Prelims3
      19. IBPS Clerk1
      20. IBPS PO-Prelims4
      21. IBPS Clerk2
      22. SBI JuniorAssociates-Prelims
      23. IBPS RRB-Prelims
      24. SBI JuniorAssociate-1
      25. SBI JuniorAssociate-2
      26. IBPS RRB-Prelims
      27. SBI PO-Prelims
      28. SBI JuniorAssociate-3
      29. SBI JuniorAssociate-4
      30. SBI JuniorAssociate-5
      31. SBI JuniorAssociate-6
      32. SBI PO-Main Exam
      33. SBI JuniorAssociate-7
      34. SBI JuniorAssociate-8
      35. SBI PO-Prelims2
      36. SBI PO-Prel

      Directions (118-123): Study the following table to answer these questions: 
      Production of different food grains (in thousand tonnes) by six states in 2007 

      State Wheat Rice Jowar Bajra
      Rajasthan 240 160 120 80
      Chattisgarh 360 250 210 180
      Uttar Pradesh 280 220 150 130
      Kerala 120 230 100 270
      West Bengal 100 280 200 140
      Tamil Nadu 160 290 240 160

       

      121). What is the difference between total production of rice and jowar'(in thousand tonnes) by Rajasthan, Chhattisgarh and Tamil Nadu together in 2007?
      A). 160
      B). 120
      C). 150
      D). 140
      E). 120
      122). If the total production of wheat by Chhattisgarh, Kerala and West Bengal in 2008 was more than that in 2007 by 1.8%, what was the total production of these three states together in 2008 in thousand tonnes?
      A). 480
      B). 557
      C). 488
      D). 590
      E). 663
      123). Out of total production of all the total grains together by Uttar Pradesh in 2007, 85% of the quantity could be sold. What was the total quantity of given food grains (in thousand tonnes) sold by Uttar Pradesh in that Year?
      A). 840
      B). 810
      C). 820
      D). 850
      E). 870

      Directions (124-129): Study the following graph and answer the given questions. 
      PROFIT EARNED BY THREE COMPANIES OVER THE YEARS
      (IN Rs. CRORES) 

      124). Approximately, what is the average profit earned by company B over the given years?
      A). Rs.107 crores
      B). Rs.132 crores
      C). Rs.120 crores
      D). Rs.146 crores
      E). Rs.97 crores
      125). What is the ratio between total profit earned by all three companies in 2007 and 2011 respectively?
      A). 3:4
      B). 2:3
      C). 4:5
      D). 3:5
      E). 4:7


      126). The total profit of all the three Companies together was maximum in which of the following years among the given years?
      A). 2008
      B). 2009
      C). 2011
      D). 2010
      E). 2012
      127). Approximately, what is the percentage increase in profit earned by company C from 2007 to 2011?
      A). 65%
      B). 20%
      C). 15%
      D). 25%
      E). 40%
      128). The total profit earned by company A in 2011 and company C in 2012 together was approximately what percent of the profit earned by company A in 2007?
      A). 288%
      B). 264%
      C). 30%
      D). 100%
      E). 144%
      129). The percentage increase in profit if from the preceding years was maximum in case of which of the following companies?
      A). Only A
      B). Both A and B
      C). Both A and C
      D). On1y B
      E). Only C

      Directions (130-132): Study the information to answer the questions.
      A bag contains 6 red shirts, 6 green shirts and 8 blue shirts. 

      130). Two shirts are drawn randomly. What is the probability that atmost one shirt is red?
      A). \(\large \frac{27}{38} \)
      B). \(\large \frac{25}{38} \)
      C). \(\large \frac{30}{38} \)
      D). \(\large \frac{33}{38} \)
      E). \(\large \frac{29}{38} \)
      Go to :
      Total Pages : 20