CDS General English(1) Questions and answers

  1. Exams
    1. Bank Exams
    2. CDSE
      1. CDS General English(1)
      2. CDS General Knowledge(1)
      3. CDS Maths(1)
      4. CDS General English(2)
      5. CDS General Knowledge(2)
      6. CDS Maths(2)
      7. CDS GK(3)
      8. CDS GK(4)
    3. SSC Exams
    4. TNPSC

Directions(Q.26-37): Each item in this section consists of a word in capital letters followed by four words or phrases as (a), (b), (c) and (d). Select the word or phrase which is most nearly the same in meaning as the original word and mark the correct response as (a), (b), (c) or (d) as the case may be, in your Answer Sheet.

31). HOSTILITY
A). kindness
B). enmity
C). entertainment
D). illness
32). INDIFFERENT
A). similar
B). various
C). unconcerned
D). shy
33). CONDEMN
A). censure
B). approve
C). qualify
D). despair
34). CONFIDENT
A). full
B). friendly
C). sure
D). secret
35). DEFECT
A). truth
B). deception
C). shortcoming
D). loss


36). JEALOUS
A). envious
B). happy
C). prisoner
D). enthusiastic
37). TRIP
A). journey
B). plant
C). design
D). press

Directions (Q.38-45) : Each item in this section consists of a word in capital letters followed by four words as (a), (b), (c) and (d). Select the word which is nearly opposite to the meaning of the original word and mark the correct response as (a),(b),(c) or (d)as the case may be, in your Answer Sheet. 

38). FRESH
A). laden
B). soft
C). sour
D). stale
39). DENY
A). accept
B). accuse
C). curse
D). except
40). CHEERFUL
A). sad
B). happy
C). expensive
D). careless
Go to :
Total Pages : 12