RBI Grade B Questions and answers

121). The 'Amer Palace' also known as the 'Amber Palace' is located in Amer, a town which is situated close to the Indian city of......
A). Udaipur, Rajasthan
B). Jaipur, Rajasthan
C). Ajmer, Rajasthan
D). Agra, Uttar Pradesh
E). Gwalior, Madhya Pradesh
122). Domestically developed torpedo system dubbed as 'Valfajr' has recently been test fired at :
A). Indonesia
B). Israel
C). India
D). Iran
E). Iraq
123). Non Banking financial intermediaries that provide services similar to traditional commercial banks outside the regulatory control of the central banks known as the..
A). Local area banks
B). Corporative banks
C). Shadow banks
D). Private banks
E). Non-scheduled banks
124). According to Census 2011, the total number of working children in the age group of 5-14 years in the country was found to be around...............
A). 83.53 lacs
B). 93.53 lacs
C). 63.53 lacs
D). 43.53 lacs
E). 53.53 lacs
125). The 'Harmandir Sahib' also known as Darbar Sahib is a holy sikh Gurudwara located in the city of......
A). Nanhed, Maharashtra
B). Amritsar, Punjab
C). Patna, Bihar
D). Karnal, Haryana
E). New Delhi


126). The ratio of deposits in current and savings account to total deposits of a bank is known as......
A). Capital Adequacy Ratio
B). NPA ratio
C). NIM ratio
D). CD ratio
E). CASA ratio
127). The 'Shishu Scheme' under the Pradhan Mantri MUDRA Yojana (PMMY) offers maximum loan upto :
A). Rs.1,00,000/
B). Rs. 50,000/
C). Rs.3,00,000/
D). Rs.5,00,000/
E). Rs. 75,000/
128). The term SWIFT is Used in financial world. The alphabet 'S' in the abbreviation SWIFT stands for :
A). Systematically
B). Serious
C). Surcharge
D). Society
E). Salient
129). Malabar 2015' was a high end War fighting naval exercise which was recently conducted by the navies of India. USA and...
A). Japan
B). Australia
C). Singapore
D). China
E). Germany
130). Ahhishek Verma' has recently won India's first world cup in........
A). Archery
B). Aquatics
C). Aerobatics
D). Air Racing
E). Athletics
Go to :
Total Pages : 20