>> General Science
31). Which one of the following are useful in the detection of landmines?
A). Bee B). Wasp
C). Butterfly D). Moth
32). Instrument used to ensure the force and velocity of the wind is :
A). Ammeter B). Anemometer
C). Altimeter D). Audiometer
33). Epigraphy means :
A). the study of coins B). the study of inscriptions
C). the study of epics D). the study of geography
34). The natural source of hydrocarbon is :
A). crude oil B). biomass
C). coal D). carbohydrates
35). The branch of agriculture which deals with the feeding, shelter, health and breeding of the domestic animals is called :
A). Dairy science B). Veterinary Science
C). Poultry D). Animal Husbandry
36). Polythene bags are harmful to the environment because they :
A). cannot be disposed of by burning B). cannot be recycled
C). are water resistant D). are not biodegradable
37). Biological Oxygen Demand (BOD) is a standard criterion for :
A). measuring oxygen levels in animals B). computing oxygen levels in forest ecosystems
C). pollution assay in aquatic systems D). measuring oxygen levels in blood
38). ORT (Oral Rehydration Therapy) is associated with the treatment of :
A). anaemia B). beriberi
C). cancer D). diarrhoea
39). Consider the following statements :
AIDS, the most dreaded disease of recent times, spreads through
1. blood transfusion
2. sharing the sae toilets and rooms
3. social kissing
4. sexual contact
Which of the above statements are correct?

A). 2, 3 and 4 B). 1, 3 and 4
C). 1 and 4 D). 1, 2 and 4
40). Match the following:
A. Linux - 1. Internet
B. Pentium - 2. Programming language
C. C++ - 3. Microprocessor
D. MODEM - 4. Operating system
5. Laser printer
Below options are given in A B C D order

A). 2 1 5 3 B). 4 3 2 1
C). 2 3 5 1 D). 4 1 2 3