>> General Science
21). Mac number is associated with :
A). Ship B). Light
C). Sound D). Jet Plane
22). Consider the following statements :
1. Intel's Pentium IV is an operating system used in PCs.
2. During booting period of a PC, the operating system is first loaded.
3. Analogue computers are useful only in scientific field while digital computers have application in scientific as well as in business, administrative functions.
4. Micro-computer is another name for micro-processor.
Which of these statements are correct?

A). 1, 2, 3 and 4 B). 2 ad 3
C). 1 and 4 D). 1, 2 and 4
23). Nearly 3.97 million people carry the dreaded virus in India. What virus is it?
A). Hepatitis-B B). HIV/AIDS
C). Both (a) and (b) D). None of these
24). Consider the following statements about internet facility:
1. It serves as the largest on-line information system.
2. It provides the most dependable and fastest mode for sending e-mail.
3. Recurring expenditure on communicating e-mail is very high.
4. It is often misused and has triggered cyber-crimes.
Which of these statements are correct?

A). 1, 2 and 4 B). 1 and 4
C). 2, 3 and 4 D). 2 and 3
25). Match the following:
1. Global warming - 1. Oxides of Nitrogen and Sulphur
B. Acid rain - 2. Airport
C. Noise pollution - 3. Decibel
D. Noise level - 4. Greenhouse effect
5. Nuclear tests
Below options are given in A B C D order

A). 1 4 3 2 B). 3 1 2 5
C). 4 1 2 3 D). 1 2 3 5
26). BCG vaccination should be done to a new-born baby within :
A). 6 months B). 7 days
C). Immediately after birth D). 48 days
27). Why did the Government ban the import of "Terminator seeds"?
A). To contain a virus which can destroy local crops B). These seeds are injurious to human and animal health
C). These seeds contain genetically engineered properties to prevent further
multiplication
D). These seeds multiply at very slow rates
28). If the level of atmospheric pollution increases :
A). the length of the day will increase B). the length of the day will decrease
C). the length of the day will remain the same D). one will not be able to make any prediction about the length of the day purely
on the basis of the level of population
29). Who produced the first automobiles?
A). Goltleib Daimler B). Henry Ford
C). Rudolf Diesel D). Carl Benz
30). 10. What is an organisation's introductory web page called?
A). Portal B). Vortal
C). Homepage D). Website