World Questions and answers

  1. General Knowledge
    1. Culture
    2. Economy
    3. General
      1. Books And Authors
      2. Personalities
      3. Epithets
      4. Awards
      5. Days and Years
      6. Famous Places
      7. World Organisations
      8. World
    4. Geography
    5. History
    6. Indian Polity
    7. Politics
    8. Sports
1). Which countries were involved in 100 year war?
A). Turkey and Austria
B). England and France
C). Palestine and Israel
D). Germany and Russia
2). Opium-war was fought between :
A). Britain and China
B). Britain and India
C). India and Chine
D). Britain and Japan
3). Consider the following countries of South Asia :
1. Bangladesh
2. India
3. Pakistan
4. Sri Lanka
The descending order of literacy status of these countries is :

A). 4, 2, 1, 3
B). 2, 4, 3, 1
C). 4, 2, 3, 1
D). 2, 4, 1, 3
4). Consider the following countries :
1. Brazil
2. Indonesia
3. Japan
4. Russia
What is the descending order of the size of the above countries population wise?

A). 1, 2, 4, 3
B). 2, 3, 1, 4
C). 2, 1, 4, 3
D). 1, 2, 3, 4
5). Match the following:
European Language Spoken in
A. French - 1. Brazil
B. Italian - 2. Mexico
C. Portuguese - 3. Libya
D. Spanish - 4. Mauritania
5. Algeria
Below options are given in A B C D order

A). 5 3 1 2
B). 2 5 1 3
C). 5 3 2 4
D). 3 1 5 4


6). Match the following :
Country Currency
A. Holland - 1. Yuan
B. China - 2. Guilder
C. Libya - 3. Peso
D. Mexico - 4. Dinar
Below options are given in A B C D order

A). 2 1 3 4
B). 2 1 4 3
C). 3 2 4 1
D). 3 2 1 4
7). Which among the following countries was the earliest to give women the right to vote?
A). Ireland
B). India
C). New Zealand
D). U.S.A.
8). Life expectancy is highest in the world in :
A). Canada
B). Germany
C). Japan
D). Norway
9). Which country/countries started privatisation of State-owned enterprises as a major State Policy?
A). U.K. under Mrs. Margaret Thatcher
B). Russia in the C.I.S.
C). Mexico/Argentina/Brazil
D). Italy/France/Malaysia
10). The war criminals of the II World War were put to trial in :
A). Nuremburg
B). Pietersburg
C). Gettysburg
D). Peitsberg
Go to :
Total Pages : 4