Semantic Classification Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
      1. Semantic Classification
      2. Number Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions
1). Choose the one which is different from other three.
A). History
B). Geography
C). Commerce
D). Zoology
2). Choose the one which is different from other three.
A). Pune
B). Indore
C). Agra
D). Bangalore
3). Choose the one which is different from other three.
A). Trigonometry
B). Geometry
C). Algebra
D). Optics
4). Choose the one which is different from other three.
A). Tiger
B). Panther
C). Deer
D). Wolf
5). Choose the one which is different from other three.
A). Mars
B). Mercury
C). Venus
D). Moon


6). Choose the one which is different from other three.
A). Jupiter
B). Saturn
C). Earth
D). Sun
7). Choose the one which is different from other three.
A). Cardiology
B). Nephrology
C). Astrology
D). Epidermology
8). Choose the one which is different from other three.
A). Canada
B). Australia
C). Tokyo
D). China
9). Choose the one which is different from other three.
A). Paris
B). Tokyo
C). Rome
D). New York
10). Choose the one which is different from other three.
A). Hotel
B). Motel
C). Club
D). Lodge
Go to :
Total Pages : 5